Èxit de participació a la 59a edició de la Festa del Most

Dimarts, 24 d’octubre de 2017
Èxit de participació a la 59a edició de la Festa del Most
El tret d’inici el va donar divendres un taller molt dinàmic de la mà de la dinamitzadora enoturística Rosa Vendrell on es va parlar de tot el relacionat amb el tresor que tenim al Penedès de la vinya i el vi. Aquells veïns que es van acostar al polivalent de les Cases Noves de cal Marques van passar una bona estona a través de la lectura de poemes, jocs de paraules i escolta de cançons.
 

El dissabte va començar al camp de futbol de Castellví on es va inaugurar el nou espai d’esbarjo amb una botifarrada popular. Els antics vestidors i magatzems s’han transformat en un espai on es podran realitzar barbacoes amb unes instal·lacions totalment renovades i adaptades on un centenar de persones van gaudir d’un bon esmorzar a la brasa.
 

Per la tarda va tenir lloc un taller de circ pels més menuts al Polivalent de la Múnia. Els nens i nenes van poder anar passant per diferents estacions on a cada una es practicava un art diferent del món del circ com els plats, els hula hoop o els equilibris amb cordes a càrrec de Tot Circ de Copons.

 

Al vespre va tenir lloc un dels actes principals d’aquesta Festa del Most, la 10a Fira Enogastronòmica. Prop d’un miler de persones van passar per la plaça Nova de la Múnia on van poder degustar els productes de les caves i cellers locals Bolet, Joan Sardà, Plantacions i Vinyes (Maria Teresa Sogas), Terra de Marca i Pere Rius. També van poder tastar plats cuinats per l’Associació de la Gent Gran i els restaurants Cal Padrí, Ca l’Enric, Societat de la Múnia i Masia la Societat de Castellví (Grup Órdago). A més a més, alguns balls folklòrics del municipi com els gegants, diables, ball de bastons i ball de gitanes també van participar a la Fira que va ser tot un èxit.
 

Els assistents van estar acompanyats en tot moment per la música en clau de jazz de Xavi Diaz Quartet que va amenitzar a la perfecció l’acte.
 

Anna Oliva, regidora de Cultura i Promoció Econòmica, valora molt positivament la Festa del Most d’enguany: “Any rere any, consolidem els actes que es realitzen a la Festa del Most, especialment la Fira Enogastronòmica que és el que té més acceptació”. Una acceptació que, apunta, no només és per part de la gent del municipi sinó també d’arreu de la comarca, motiu pel qual estan molt contents. L’Anna Oliva comenta també que la Fira d’enguany ha tingut com a novetat la utilització de material compostable: “Aquest any tots els coberts i plats que s’han utilitzat han estat de material compostable, fent un pas endavant de cara a la cura del medi ambient i el reciclatge”.

 

Diumenge va tenir lloc la tradicional Missa del Most on els Hereus i les Pubilles van realitzar l’ofrena del raïm i, en acabar, va tenir lloc la cercavila pels carrers del municipi.

 

Aquest any a Castellví de la Marca hem comptat amb una vintena de Pubilles i Hereus d’entre els veïns del municipi. La regidora destaca que “l’única tradició que es manté durant aquests 59 anys de la Festa del Most és la de la figura de les Pubilles (els Hereus es van introduir posteriorment)”. L’Anna comenta que “va ser sobretot un èxit de participació per part del jovent del poble ja que és l’any que més Pubilles i Hereus hem tingut”.
 

Al vespre, la Societat Cultural la Munienca es va omplir per a gaudir d’un acte que també es manté viu en la tradició de la Festa del Most de Castellví de la Marca: el concert i el ball de tarda, a càrrec de l’orquestra Swing Latino. Els Hereus i les Pubilles van presidir el concert i posteriorment van obrir el ball. 
 

 

El cap de setmana va concloure amb el 8è tast de vi novell de les caves i cellers locals Pere Rius, Bolet i Jansà acompanyat de petits tastets.
 

Com a novetat d’aquest any, a la Rambla Llibertat van estar exposats durant tot el diumenge 45 cotxes clàssics de models, colors i tipus ben variats. L’Anna Oliva valora molt positivament aquest acte que comenta que va agradar molt a la gent i ben segur es repetirà.
 
Darrera actualització: 23.04.2019 | 10:34