Els Secrets del Castellot

Ruta guiada i comentada

Aquesta ruta s’inicia a la zona d’aparcament d’El Castellot, situat a les Cases Noves de la Riera, on podrem estacionar els vehicles per tal de començar a caminar.

La pujada al Castellot és un camí de dificultat moderada, ja que és constantment pujada, però molt agradable per les zones ombrívoles i boscoses per les quals passa el camí. 

Un cop finalitzat el recorregut, dalt d’un turó i al peu d’un impressionant penya-segat sobre la riera de Marmellar, visitarem el conjunt històric arqueològic més conegut del municipi. Es tracta de les restes de l’antic castell alt medieval a l’extrem de la Marca del Penedès: el Castellot, un dels més simbòlics del Penedès.

Un cop a dalt i després de fer la visita comentada, us deixarem gaudir al vostre ritme de les grans panoràmiques que es poden veure, i podeu tornar pel mateix camí d’anada al punt d’inici.

Ruta gratuïta. Imprescindible reserva a l'enllaç de sota. *Per consultes, dubtes i reserves: info@viapenedes.com - Tel 93 817 28 68

INSCRIPCIONS per la visita guiada i comentada "Els Secrets del Castellot" diumenge 12 de novembre

 

INFORMACIÓ

Altitud màxima: 468 m.

Desnivell positiu: 209 m.

Ruta linial

Distància: 3,14 km (anada) i 3,14 km (tornada)

Dificultat: Moderada

Temps de la ruta comentada: 2 hores (la ruta comentada finalitza al cim del castell). Preveieu el temps de baixada per configurar el vostre horari.

Hora de trobada: 10h

Material: porteu calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable si el temps ho aconsella.