Camí Ramader de Marina

El Camí ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès és un projecte a través del qual es pretén recuperar l’antiga ruta transhumant entre la Cerdanya i el Penedès, per potenciar l’activitat ramadera i, alhora, dinamitzar turísticament la ruta donant nous usos al camí per fer rutes a peu o en BTT. Un dels ramals de la ruta passa pel nostre municipi, Castellví de la Marca. 

El Camí ramader de Marina fa aproximadament 200 quilòmetres, recorrent Catalunya de nord a sud: des de les muntanyes de la Cerdanya, fins a la sorra de la platja al Penedès-Garraf, tot passant per les terres intermèdies del Lluçanès.Transcorre per deu comarques catalanes, una regió francesa i més d’una cinquantena de municipis, fent d’aquesta una ruta singular, plena de patrimoni històric, cultural i ambiental, que evoca el pas transhumant des de fa més d’un miler d’anys. Castellví de la Marca és un d'aquest municipis per on passa un ramal del Camí ramader de Marina. 

L'Ajuntament de Castellví de la Marca és un dels 23 municipis adherits a l'associació Camí Ramader de Marina que treballa per recuperar aquest camí, el més antic referenciat a Catalunya, i convertir-lo en una ruta turística que permeti conèixer a fons i preservar l'activitat ramadera i transhumant.

 

Darrera actualització: 26.03.2021 | 09:40