Església Parroquial de Sant Sadurní de Castellví

Es troba situada al nucli del Maset dels Cosins o del Noia, a una alçada de 250m, prop de la carretera dels Monjos al nucli antic de Castellví.

L’estil arquitectònic de l’edifici s’inclou dins l’historicisme gòtic i va ser beneït el 29 de novembre de 1925. Ara bé, ocasionat pels greus desperfectes que va patir el 1934 i 1936, va ser restaurada el 1955 sota el projecte de Josep M. Sagnier. Aquest temple va substituir l’antiga església medieval de Sant Sadurní d’estil romànic i gòtic, existent a prop seu per haver quedat obsoleta.

L’edifici és d’una sola nau cobert amb cinc arcades apuntades, amb sostre embigat a dues vessants. Quatre capelles laterals de volta apuntada de banda a banda de l’edifici amb ulls de bou damunt de totes. L’absis és rectangular. La façana té una gran portada amb timpà pintat i ull de bou damunt. Dos sortints acabats en pinacle a cada costat. Una creu a la punta del carener. Als costats, una finestra espitllerada a cada banda. La rectoria es troba adossada a la seva dreta, així com també el campanar que és de planta quadrada, de 20,5m d’alçada amb finestres amb arcs apuntats al primer cos. Al segon cos (que és una construcció posterior) es troben dues finestres apuntades a cada costat amb balustrada. Hi ha una campana que fa 73cm de diàmetre amb una inscripció en llatí.

Maset dels Cosins, 1 - 08732 Castellví de la Marca - Barcelona (Catalunya)
Darrera actualització: 29.10.2018 | 11:20