Eliseu Alegre Bolet

De la masia castellvinenca Cal Ganso.

Grau en Mestre d’Educació Primària especialitzat en Pedagogia Terapèutica a la Universitat de Barcelona. També s’ha graduat en el Màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius a la mateixa facultat. 

És un dels fundadors i balladors de l'Ovella de Castellví de la Marca. Tanmateix, també és membre i fundador del Ball de Pastorets de la Múnia, tot i que al llarg dels anys ha passat per diferents entitats del poble com ara la Coral El Petit Valiet, el grup de teatre Loftu i el Ball de Capgrossos.

L’Eliseu compta amb una llarga experiència al món de l’educació en el lleure molt vinculada a l’Agrupament Escolta Els Xarel·los, d’Escoltes Catalans. Des del 2019 ha exercit com a mestre d’Educació Primària a diferents escoles públiques del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 

Creu en l'educació com a eina de transformació social activa i diversa que promou la inclusió, la igualtat i el respecte envers tots els col·lectius de la societat. 

Té un vincle especial amb les arts escèniques, ja que entre els anys 2011 i 2013 va cursar el batxillerat artístic d’arts escèniques i música a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès. Al llarg de la seva vida ha actuat i dirigit diferents espectacles teatrals com ara el Pessebre Vivent Parlat de Sant Jaume dels Domenys, on en va ser un dels seus fundadors amb una adaptació dels textos dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres.

També ha participat en diferents entitats culturals penedesenques com el Ball de Panderos de Vilafranca, la Banda de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca, a l’escola de Música Contrapunt i als Falcons de Llorenç del Penedès, i tocant la trompeta a l’orquestra dels Goigs a Sant Fèlix. Fill i germà de castellers, ho és des de l’any 2002 amb els seus inicis de canalla amb els aficionats de Llorenç del Penedès i els Minyons de l’Arboç, i des del 2018 amb els Castellers de Vilafranca.

És un apassionat per la imatgeria festiva i els balls populars folklòrics de Catalunya, i codirigeix el projecte @culturoscopi, on en podeu trobar un recull d’imatges de cultura popular que de mica en mica es va ampliant. 

L’Eliseu és un enamorat de l’entorn natural únic de Castellví de la Marca i de la comarca on vivim: “El Penedès en general és un entorn privilegiat que hem d’estimar, valorar i sobretot cuidar. Tenim una gran responsabilitat i és a les nostres mans el futur d’aquesta autèntica bellesa de territori”.

Ha sigut regidor de festes i tradicions, esports, igualtat i LGTBIQ+, i nuclis urbans i masies durant la legislatura 2019-2023. 

Actualment, exerceix com a vicepresident de la Mancomunitat Penedès-Garraf, gestionant l’àrea d’energia i gestió forestal. 

L'Eliseu Alegre i Bolet encapçala l'equip d'Impulsem Castellví com a alcalde de l'Ajuntament de Castellví de la Marca.

Darrera actualització: 8.11.2023 | 09:15