El Maset dels Cosins

Al segle XIX era conegut per cal Panxeta. En alguns documents surt esmentat com el Maset del Noia. És al sector central del terme en direcció a ponent, proper al nucli muntanyós i té d’afegit les Cases de la Rectoria, que corresponen al nucli antic de Castellví. 

Està comunicat per carretera amb la Múnia i té a prop la riera de Marmellar, que hi configura el paisatge que l’envolta junt amb l’imponent mola del Castellot. 

La seva estructura és simple, format de banda a banda del camí a les Cases Noves de la Riera i can Noia. Són edificacions, generalment, aïllades sobre parcel·les de notables dimensions i forma regular. Es va formar a mitjans del segle XIX, quan els rabassers i parcers de la finca de can Noia hi van construir les seves llars. En ser un lloc situat a prop de les cases de la Rectoria i ben comunicat amb la Múnia, va ser escollit per a construir-hi la nova església parroquial de Sant Sadurní amb la seva rectoria el 1925; és la construcció que destaca d’una manera més contundent a l’indret. Hi ha el local de la Societat Cultural amb un bar púbic i a l’altra banda de la carretera, el camp de futbol amb un nucli de serveis amb barbacoes i espai d’esbarjo. També hi ha un espai Polivalent.

Darrera actualització: 10.04.2019 | 13:58