Tot a punt per iniciar la 2a fase de restauració del Castellot

Dijous, 21 de maig de 2020

A principis de juny es té previst que comencin les obres de la 2a fase de restauració del Castellot de Castellví de la Marca. L’objecte de les obres serà la consolidació de la Capella de Sant Miquel i de l’entorn del Castellot. 

El passat del Castellot va estretament lligat a la història del municipi de Castellví de la Marca. Aquestes ruïnes, les més conegudes del municipi i unes de les més simbòliques del Penedès, van ser una de les fortificacions de defensa, guaita i domini del territori del Penedès en l’alta edat mitjana. Són un símbol d’identitat del municipi de l’Alt Penedès. 

El passat novembre de 2018 es va inaugurar la nova torre del Castellot, unes obres que van comptar amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i els Fons FEDER de la Unió Europea. En aquesta primera intervenció es va retornar la torre al seu estat original i es va habilitar un mirador des del qual es poden observar una de les millors vistes panoràmiques del Penedès. També es van realitzar inspeccions arqueològiques que van descobrir l’important paper que va jugar el Castellot al segle XV durant la Guerra Civil Catalana. A la segona fase es realitzarà la consolidació de la Capella de Sant Miquel, que es troba just al costat de la torre, i de l’entorn del Castellot. Aquesta última part inclou treballs d’excavació arqueològica que definiran els elements estructurals claus del jaciment, com per exemple les muralles, treballs de consolidació de les estructures existents ja excavades o la creació d’un recorregut a un nivell elevat que permeti interpretar i observar les restes. Els arquitectes encarregats tant de la 1a com de la 2a fase de restauració han estat els Srs. Josep Sánchez i Francesc Albín. 

De la mà de Catarqueòlegs S.L. es té previst que les obres d’aquesta segona fase s’iniciïn a principis de juny i que estiguin finalitzades abans d’acabar aquest any 2020. El preu de l’adjudicació és de 175.652,07€, dels quals 75.280,58€ són finançats per la Diputació de Barcelona, 52.852,80€ per la Generalitat de Catalunya i els 47.518,69€ restants pel mateix Ajuntament de Castellví de la Marca. 

Darrera actualització: 21.05.2020 | 14:06