Signatura del conveni per la cessió de Can Pascol

Divendres, 25 de setembre de 2020

L’Ajuntament de Castellví de la Marca signa un conveni per la cessió durant 55 anys del castell de Can Pascol per tal de consolidar la torre i les edificacions del seu costat.

La cessió compta amb el compromís per part de l’Ajuntament de picar portes a totes les institucions possibles per tal de trobar finançament, ja sigui per part de l’Estat, la Generalitat o la Diputació, per la seva restauració.

Per poder sol·licitar les ajudes i subvencions cal que l’Ajuntament tingui o ve la titularitat de l’edifici o una cessió de més de 50 anys, ja que si està en mans privades no seria possible aconseguir aquestes ajudes per la seva rehabilitació. Cal comentar que es tracta d’una cessió totalment gratuïta que no genera cap cost a l’ajuntament i que l’edifici es troba dins del catàleg del BCIN (Béns Culturals d’Interès Nacional), la màxima categoria de protecció legal dels béns més rellevants del patrimoni estatal, tant mobles com immobles.

Ara, un cop el conveni signat, es netejarà l’entorn perimetral de la torre i l’interior de l’edificació, un equip d'arqueòlegs iniciarà una primera fase d’investigació arqueològica i també es procedirà a la redacció dels projectes per presentar a les convocatòries d’ajuts.

L’Ajuntament agraeix a la família de Cal Noia per aquesta cessió perquè el poble pugui gaudir d’aquest castell.

Darrera actualització: 11.11.2020 | 13:24