Si ets positiu per test d'antígens, no vagis al CAP

Dimecres, 29 de desembre de 2021 a les 00:00

El Departament de Salut recomana a les persones que són positius de covid-19 per test d'antígens que no vagin al CAP si no tenen símptomes o en tenen de lleus, com ara mal de cap o febrícula.

El departament de Salut demana a les persones que donin positiu de Covid-19 en un test d’antígens que no vagin al Centre d’Atenció Primària (CAP).

La recomanació es fa en un context d’escalada de les infeccions i d’augment de la pressió assistencial al primer nivell de la xarxa sanitària. Si el test és positiu, Salut insta a aïllar-se 10 dies al domicili sense que calgui repetir la prova al CAP. Són indicacions, subratlla Salut, del procediment d’actuació enfront casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase II de mitigació.

Si la infecció no provoca símptomes o són lleus o no cal la baixa, la persona infectada pot contactar telemàticament amb el CAP per comunicar el positiu i que s’inclogui a la seva història clínica. El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil que dona accés a una pàgina on es poden reportar els contactes estrets.

En cas que calgui la baixa, Salut recorda que es pot tramitar de forma telemàtica a través de l’eina digital Contactecovid.cat –a la qual s’accedeix a través d’un codi rebut via SMS-, al web La Meva Salut o per telèfon. Si els símptomes empitjoren o la persona es troba malament, sí que es recomana anar al CAP o trucar al 061.

Darrera actualització: 31.12.2021 | 11:25