Resum del Ple Municipal del 21 de setembre de 2023

Dijous, 5 d’octubre de 2023

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Castellví de la Marca va celebrar el passat dijous 21 de setembre la sessió ordinària corresponent al mes de setembre (núm. 12/2023).

Aquest ple es va celebrar de manera presencial a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Castellví de la Marca.

  • El Ple aprova per unanimitat l’acta de la sessió del ple de data 20 de juliol de 2023.
  • El Ple aprova per unanimitat el nomenament del representant de la corporació al Consorci de Promoció Turística del Penedès, en aquest cas el regidor de Turisme, Pau Sans Pujol, i com a substitut el regidor Josep Morató Grimau.
  • El Ple aprova inicialment el projecte bàsic i executiu d’urbanització del Parc de la Fassina per 6 vots a favor (6 Impulsem Castellví) i  2 vots en contra (2 Sumem Castellví). El grup municipal de Sumem va realitzar diferents qüestions en aquest punt com la situació de l’ocupació anticipada del terreny del parc. Va qüestionar també que es porti a terme una opció votada en un procés participatiu amb baixa participació, els canvis que ha tingut el projecte i si l’anterior grup en l’oposició va estar involucrat en el procés de redacció del projecte. El projecte es troba en període d’exposició pública i es pot consultar fent click aquí.
  • En la part destinada al control, el Ple va donar compte del Decret d’Alcaldia 306/2023, pel qual s’aprova la liquidació del pressupost general de l’exercici 2022.
  • En aquesta mateixa part, el Ple va donar compte dels/les substituts/es designats pels grups municipals a la Comissió Informativa Permanent d’assumptes generals, en aquest cas els regidors Dària Santiago i Ivet Garcia per part de l’equip d’Impulsem Castellví i els regidors Judit Royo i Raul Bermúdez per part de Sumem Castellví.
  • També el Ple va donar compte de les resolucions dictades per l’Alcaldia i de les aprovades per Junta de Govern Local, totes dues es poden consultar a través del Portal de Transparència de l’Ajuntament. Els Decrets d’Alcaldia els trobareu fent click aquí i les Juntes de Govern Local, aquí.
  • El Ple acaba amb el punt de precs i preguntes. En aquest punt l’oposició va realitzar diferents precs i preguntes. En primer lloc va deixar constància que tots són membres del consistori i que als actes institucionals cal convidar-los. També van fer extensives queixes que el veïnatge els ha fet arribar, com la manca/ubicació dels WC portàtils durant la Festa Major o el nivell de la seguretat a la plaça a l’hora dels concerts. També van posar sobre la taula la situació del pati de l’escola, a la qual la regidora d’ensenyament, la Dària Santiago, els va respondre que l’Ajuntament té un estudi que va realitzar la Diputació de Barcelona sobre aquesta qüestió i que quan l’equip de govern tingui els possibles projectes per a executar, es treballarà conjuntament amb l’AFA i l’escola per dur a terme el projecte. D’altra banda, l’oposició també va qüestionar el contracte de la construcció de les pistes de pàdel, la problemàtica amb la recollida de residus i queixes sobre l’empresa que gestiona la piscina municipal i els dies d’obertura. També van preguntar sobre l’Escola Esportiva Municipal i els infants/adolescents del municipi que hi ha inscrits, el compromís de la Generalitat sobre la depuradora de les Cases Noves de Cal Marques i el clavegueram als nuclis que no en disposen i sobre la previsió de recuperar els plens en directe. Per acabar, l’alcalde, l’Eliseu Alegre, va animar a tot el veïnatge a participar a la Festa del Most, que enguany celebra la 65ª edició.
Darrera actualització: 5.10.2023 | 13:11