Projecte per als viticultors del municipi

Dimecres, 23 de març de 2022 a les 11:00

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès està realitzant 3 projectes per a les empreses de la cadena de valor alimentària a través del programa "Treball, talent i tecnologia" (TTT) de la Diputació de Barcelona. 

Un d'ells és "Assistència tècnica i formació per a la digitalització de la viticultura de l'Alt Penedès" que té com a objectiu reduir els productes fitosanitaris que s'apliquen a la vinya i consisteix en la creació d'una xarxa de monitorització de la climatologia i de detecció prematura de malalties de la vinya a través de sistemes d'informació digital. S'utilitzarà una xarxa d'estacions amb 39 sensors intel·ligents que donaran cobertura als 27 municipis de l'Alt Penedès. 

El projecte concedeix 8 llicències d'ús de la xarxa d'estacions meteorològiques per a donar servei a 216 usuaris (8 per municipi) i monitoritzat des d'una aplicació mòbil que permet fer consultes sobre humitat de la full i del sòl, pluviometria, temperatures ambientals, etc. i rebre alertes, recomanacions i previsions per part de les ADV's que analitzaran les dades recollides a la xarxa. 

Si ets viticultor/a i estàs interessat/da en participar en el projecte, tens fins al 4 d'abril per posar-te en contacte amb l'Ajuntament! 

Darrera actualització: 23.03.2022 | 11:45