«Plàs-tic»

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 00:00

Ens sumem a la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès - Garraf, en que s’anima a la ciutadania a acabar amb el “tic” d’usar i llençar, a partir de la utilització de materials reutilitzables, reduint així els residus que generem.

⚠️ L' any 2020, la Mancomunitat va tractar 5.800 tones d'envasosa la planta de selecció d'envasos, un 16% més que en l'any anterior.

💸L'acceleració del consum de plàstics d'un sol ús implica un augment dels costos de gestió d'aquests residus.

🔛És moment de fer 'plàs' als 'tics' de consum d'envasos lleugers i estalviar en costos ambientals i econòmics.

 

🛒La majoria de productes que es venen a les botigues i grans establiments van envasats. Molts d'aquests són plàstics d'un sol ús.

💸El plàstic té greus impactes en l'ecosistema i en la nostra butxaca. 💪🏼Per aquest motiu, és molt necessari començar a canviar els nostres hàbits de consum. I així, acabar amb aquells "tics" que afavoreixen l'increment dels residus plàstics al nostre planeta.


 

🗑️Si hem de llençar un envàs, fem-ho al seu lloc. L'acció de llençar serà la mateixa, però el seu final no.

🚮Abandonem els mals tics i costums que tenim.

 

 

 

⬇️La millor manera per a no tenir grans quantitats de plàstic és la de no generar-los. És a dir, reduint el consum d'aquests. 💨No només suposa la seva disminució, sinó que es necessita menys energia i primeres matèries per a fabricar-lo i reciclar-lo. 

♻️Si tenim envasos que no poden rebre un nou ús i els hem de llençar a les escombraries, cal llençar-ho al contenidor groc, el rebuig no és el seu lloc. Evitem costos ambientals i econòmics innecessaris.🔄Reutilitzar no només significa tornar a donar vida a un objecte, que ja és molt! Si no que també suposa minimitzar els residus i reduir la contaminació i els costos de gestió.

💰A més, també estalviarem diners en la compra de nous objectes, si ja podem satisfer les necessitats amb els que tenim.

 

🌊Hi ha més de 5 bilions de fragments de plàstic surant als mars i oceans. 🐟Això afecta més de 700 espècies marines i produeix la mort de milers d'animals cada any.😷Durant la pandèmia ha incrementat l'ús de plàstics. 🍊També es van comprar productes envasats que habitualment es compren a granel, per evitar el contacte i la possibilitat de contagi. 

🥤Cada any es produeixen 500 mil milions d'ampolles de plàstic al món. ♻️La millor gestió és la REDUCCIÓ dels productes plàstics d'un sol ús. Acabem amb el tic dels plàstics.

 

 


🛍️Ha arribat el moment d'acabar amb el tic d'utilitzar les bosses de plàstic i substituir-les per les reutilitzables.

😱Al món es fan servir un trilió de bosses de plàstic. Saps què vol dir un trilió? 1 trilió = 1.000.000.000.000. Sí, efectivament, tenim un problema.#aturemeltic #PLAStic #generaelcanvi #PLAStics #redueix #reutilitza #sostenibilitat #objectiu0plàstics #zeroplàstic #objectiu2030

Darrera actualització: 23.11.2021 | 10:06