Nou pas endavant per millorar la garantia de subministrament d’aigua i la resiliència de Castellví de la Marca amb la nova conducció d’ATL

Dimecres, 3 d'agost de 2022 a les 00:00

Aquesta gran obra, que ATL està a punt de licitar, permetrà al municipi disposar d'una nova portada d'aigua, juntament amb Sant Martí Sarroca. 

La nova conducció d’Aigües Ter Llobregat a Castellví de la Marca ja és una realitat. De fet, l’empresa pública ATL ja ha finalitzat el projecte de connexió, que es troba en exposició pública. Es preveu que, en breu, surti a licitació la seva execució.

La nova portada d’aigua en alta d’ATL als nuclis de Can Rigol i la Torre d’en Vernet es farà amb una nova conducció, de 160 mm i de polietilè, que es completarà també amb la instal·lació d’un nou bombament i la construcció d’un nou dipòsit a Sant Martí Sarroca, de 400 m3, des d’on s’abastarà el dipòsit de la Múnia. Aquestes obres compten amb una inversió d’1,4 milions d’euros per part d’ATL i tindran una durada de 9 mesos.

Serà la inversió pública més gran que s’ha fet mai a Castellví de la Marca. Els ajuntaments de Castellví de la Marca i Sant Martí Sarroca han aconseguit una gran subvenció per les obres. Dels 2.273.366,34€ de cost del projecte, Castellví ha de fer una aportació de 148.868,43€.

En paral·lel, els últims mesos, l’Ajuntament i la concessionària del servei d’aigües -CASSA- han treballat conjuntament per establir el traçat més adient de la nova conducció municipal que connectarà el nou dipòsit de Sant Martí Sarroca amb el dipòsit municipal de la Múnia. Aquesta nova aportació permetrà gestionar de forma més eficient el servei d’aigües municipal, tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu, enfortint la garantia de subministrament i millorant la resiliència del nostre municipi. A més, permetrà reduir la dependència de la compra d’aigua d’EMAVSA a través de Sant Martí Sarroca. De tot això se’n deriva aquesta major garantia en el subministrament d’aigua i una reducció en el seu cost d’adquisició.

La nova conducció d’ATL i la canonada municipal que aportarà l’aigua des de Sant Martí Sarroca fins a la Múnia són dues de les actuacions més importants relacionades amb el servei d’aigües dels últims anys, que se sumen a altres projectes realitzats darrerament, com ara la instal·lació d’una nova planta de tractament al dipòsit de Cal Noia, el telecontrol a la mateixa instal·lació o la renovació de la xarxa de distribució en diverses zones del municipi, com el Maset dels Cosins.

Darrera actualització: 04.08.2022 | 12:22