L’Ajuntament de Castellví de la Marca contra la guerra d’Ucraïna i en defensa d’un preu del raïm just per la pagesia

Divendres, 18 de març de 2022 a les 00:00

En el Ple d'ahir dijous 17 de març es van aprovar per unanimitat les dues mocions presentades pel grup polític municipal de Junts per Castellví de la Marca. 

Per una part l'Ajuntament de Castellví de la Marca condemna la guerra i la invasió governamental russa a Ucraïna, sobretot per ser un conflicte que ataca directament a persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats. Exigeix la fi de la guerra, la desmilitarització de la zona i la represa d'un diàleg per a la construcció de la pau. Apel·la al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme. I, sobretot, expressa especialment el seu suport i escalf a la comunitat ucraïnesa de Castellví de la Marca. També es realitzarà una aportació municipal de 500€ per la causa a través del Fons Català de Cooperació. 

D'altra banda, l'actual crisi del preu del raïm, probablement la més greu que el sector ha patit, ha arribat a una situació ruïnosa que posa al límit la pervivència de la pagesia arreu del Penedès i en particular a Castellví de la Marca. L'Ajuntament a través d'una moció reclama que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural treballi amb els sectors implicats per aconseguir un preu del raïm digne atesa la fallada del mercat que provoca un perjudici greu a l'economia del territori i de la de Castellví de la Marca, proposa la creació d'una Taula del Penedès per tal de definir unes estratègies conjuntes en clau Penedès que posin en valor la funció de la pagesia i la vinya i dona suport a les mobilitzacions dels sindicats agraris, entre altres. 

Darrera actualització: 21.03.2022 | 09:50