L’Ajuntament aconsegueix finançament per començar amb la 2a fase de la construcció de la nova casa consistorial

Dilluns, 9 de maig de 2022 a les 15:00

L’execució de la primera fase del projecte de la nova casa consistorial està a punt de finalitzar. És voluntat de l’equip de govern finalitzar aquest projecte per tal de dotar al municipi d’una seu per a l’Ajuntament adequada a les necessitats actuals. Per aquest motiu, cal començar la licitació de la segona fase que inclou les parts interiors, instal·lacions elèctriques, l’ascensor i mobiliari, entre d’altres.

El passat dijous 5 de maig es va celebrar una sessió de Ple extraordinària i urgent. Els punts de l’ordre del dia van estar relacionats amb aquesta segona fase de l’obra de la construcció del nou Ajuntament.

El primer punt va ser l’aprovació, per unanimitat, de la modificació de l’Annex d’inversions del pressupost 2022. La 2a fase de l’obra, pressupostada en 400.000€, estava inicialment prevista ser finançada per dos crèdits.

L’Ajuntament ha aconseguit recursos extraordinaris com una subvenció de la Diputació de Barcelona de 88.255,02€ i d’un estalvi en els fons propis de la corporació de l’exercici passat de 112.000€. Per aquest motiu, ja no caldrà demanar tot el crèdit inicialment previst. A més a més, l’alcalde Xavier Ramos es va mostrar optimista de cara a rebre nous ajuts per acabar de finançar la 2a fase de l’obra. Cal comentar que la 1a fase, que està a punt de concloure, ha estat pagada íntegrament per la Diputació de Barcelona.

El segon punt, també aprovat per unanimitat, va ser la sol·licitud d’un crèdit a llarg termini per import de 200.000€ a la caixa de crèdit de la Diputació de Barcelona, amb interès 0% i a retornar en 10 anys.

Darrera actualització: 09.05.2022 | 21:00