La carrerada de Santa Coloma passarà i farà parada a Castellví de la Marca

Dijous, 20 d'octubre de 2022 a les 00:00

El projecte de la Carrerada de Santa Coloma de Queralt es basa en la recuperació d’una històrica ruta de transhumància que uneix el Penedès marítim amb la Baixa Segarra. El dia 31 d'octubre faran parada a dinar a la Societat de Castellví i estaran acompanyats de l'Ovella de Castellví. 

Es tracta d’un nou producte turístic que transcorre per quatre comarques: Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès i Baix Penedès. El seu objectiu és recuperar, informar i promocionar la ruta alhora que es posa de relleu la figura del pastor, tot donant a conèixer el territori. A més a més, és un producte que interrelaciona l’interior i la costa.

La ruta es farà entre els dies 29 d’octubre i l’1 de novembre des de Santa Coloma de Queralt a Cunit a peu. També es podrà fer amb bicicleta elèctrica o de muntanya (BTT) o gravel el dimarts 1 de novembre. Aquest mateix dia també es podrà fer l’últim tram a peu en una caminada popular de 14km entre l’Arboç i Cunit, on s’oferirà un vermut final a la platja.

Per tal de sentir i viure tota l’autenticitat de la Carrerada, durant els 4 dies de caminada aniran guiats pel Salvador López, un dels últims pastors que va fer la Carrerada amb ovelles, acompanyats amb el ramat durant els 64km.

La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament de Cunit i el de Santa Coloma de Queralt compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Castellví de la Marca, l’Arboç, Sant Jaume dels Domenys, Torrelles de Foix, Pontons i Pontils. De fet, el dia 31 d’octubre els participants faran parada per dinar a la Societat de Castellví i estaran acompanyats per l’Ovella de Castellví de la Marca.

El projecte es va presentar el dilluns a la Masia Cal Noia, un punt històric de pas i descans de l’esmentada Carrerada de Santa Coloma.

Inscripcions i més informació fent click aquí

Darrera actualització: 20.10.2022 | 13:30