El Camí de Sant Jaume

Divendres, 31 de març de 2017 a les 00:00
El Camí de Sant Jaume El passat dimarts 21 de març es va fer la presentació del nou tram del Camí de Sant Jaume, des de Vilafranca del Penedès a Sant Jaume dels Domenys, el qual passa pel nostre municipi de Castellví de la Marca.

El tram té una longitud de 18.5 km, transcorre per les comarques de l'Alt Penedès i el Baix Penedès i passa per 6 municipis. Surt de Vilafranca del Penedès, llinda amb els Monjos i Pacs, s'endinsa al municipi de Sant Martí Sarroca, travessa el de Castellví de la Marca i acaba a Sant Jaume dels Domenys. El pas per aquesta zona i la seva orografia permet veure la gran plana del Penedès i albirar el mar Mediterrani.

El amí discorre per un entorn rural i agrícola: permet passar per masies, horts i terres de conreu, on predomina especialemnt la vinya, la qual, al llarg de les estacions de l'any, fa canviar el color del paisatge: a l'estiu amb el verd intens dels pàmpols; a la tardor amb els tons daurats, vermellosos i ocres.

El llegat històric del camí també és important, ja que les terres per on passa són part de la Marca Hispànica, tal com ho testimonien les seves esglésies, torres i castells. El Castellot de Castellví de la Marca n'és el màxim exponent.

El proper diumenge dia 2 d'abril es farà una caminada popular per inaugurar aquest nou tram.
Darrera actualització: 23.04.2019 | 10:34