El 14 de juny ens vestim de vermell!

Dilluns, 14 de juny de 2021 a les 00:00

A Castellví de la Marca ens sumem a la encesa de llums conjunta a les poblacions catalanes amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang. Per aquest motiu, aquest vespre l'Ajuntament s'ha il·luminat de color vermell, per homenatjar a tots els donants de sang que durant aquest any de pandèmia han estat imprescindibles per ajudar a salvar vides. 

Aquest any celebrem el Dia Mundial de Donant de Sang amb una il·luminació vermella a les ciutats de tot Catalunya. La jornada està dedicada a tots els donants del 2020. Des d’aquells que es van apropar a un punt de donació de sang en moments convulsos, als que van ajudar a difondre la necessitat de donar sang, als voluntaris que van donar suport a les campanyes per atendre als donants, passant pels ajuntaments que van col·laborar obrint sales per fer-hi campanyes de donació.

Cal tenir en compte que una de cada cinc persones necessitarem sang o derivats de la sang al llarg de la vida, i per això cal conscienciar-nos de mantenir les donacions regularment.

Una mirada al món

L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa gairebé 20 anys el Dia Mundial del Donant de Sang per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang.

Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals prop d’un miler són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat. A Catalunya ja fa anys que som autosuficients en sang, amb 250.000 donacions l’any.

Darrera actualització: 15.06.2021 | 16:21