Comencen les obres del nou Ajuntament

Dijous, 11 de març de 2021 a les 00:00

S'enllesteixen els últims tràmits per iniciar aquesta primavera amb la construcció de la 1a fase de la nova Casa Consistorial. 

La Junta de Govern del passat 4 de març va enllestir els darrers tràmits per iniciar en els propers mesos la construcció del nou Ajuntament amb l’aprovació dels serveis d'un enginyer i d'un arquitecte tècnic per dirigir les obres de la nova Casa Consistorial.

L'equipament està dissenyat per ser energèticament eficient. S’ha volgut que l’edifici vagi en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, de manera que s’assegura la creació de llocs més saludables i, per tant, persones, comunitats i societats més sanes. Entre altres, garanteix l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tothom; adopta mesures per combatre el canvi climàtic i els seus efectes, promou l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres i frena la pèrdua de la diversitat biològica. 

El Ple del 18 de febrer va adjudicar les obres a l’empresa Catalana d’Obres del Penedès S.A. per import de 393.582,24€. En aquesta 1a fase de les obres es construirà l’estructura de l’edifici i l’arxiu. La direcció d’obres d’arquitecte està adjudicada a Santamaria Arquitectes.

L’Ajuntament compta amb un ajut de la Diputació de Barcelona per import de 428.505,43€ per tal de subvencionar l’import de l’adjudicació de les obres (393.582,24€). La diferència, 34.923,19€, s’utilitzarà per assumir els costos de direccions d’obres i treballs tècnics.

Es preveu que les obres s’iniciïn aquesta primavera.

Darrera actualització: 11.03.2021 | 13:14