Castellví de la Marca supera el consum màxim permès de litres diaris per persona

Divendres, 26 de gener de 2024

Ens trobem en situació d’emergència I per sequera amb restriccions en els usos urbans del sistema Ter-Llobregat, el qual agrupa el nostre municipi.

Actualment, ens trobem en situació d’emergència I, ja que els embassaments compten amb unes reserves de 100 hm3  (16,3%). El consum d’aigua està limitat a 200 litres per habitant i dia. Segons les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, el consum al desembre (l/hab dia) al municipi de Castellví de la Marca va ser de 266, molt per sobre del topall de 200 litres.

Aquesta nova fase de la sequera implica noves restriccions que afecten no només al volum màxim d’aigua per habitant i dia sinó que també a la neteja de vehicles, de carrers i mobiliari urbà; el reg de zones verdes i jardins (públics i privats) i reg esportiu; a les piscines públiques, privades i comunitàries; fonts ornamentals, dutxes a les platges, pistes de gel i altres usos temporals, i eliminació de pols en l’aire.

Les següents fases d’emergència que es poden arribar a declarar són emergència II quan les reserves arribin als 67 hm3 (10,95%) i el consum d’aigua es restringirà a 180 litres per habitant i dia; i emergència III amb unes reserves de 33 hm3 (5,4%) i el consum es limitarà a 160 litres per habitant i dia.

Aquestes són les restriccions que s'apliquen:

Darrera actualització: 26.01.2024 | 13:25