Festa Major de les Cases Noves de Cal Marques

Dimarts, 4 de juliol de 2017 a les 00:00
Festa Major de les Cases Noves de Cal Marques
Els actes van començar dijous amb la inauguració de l'exposició fotogràfica "Les Cases Noves, un poble viu al llarg del temps!" que recollia una quarentena de fotografies. Tot i realitzar-se el dijous al Polivalent, tant dissabte al vespre com diumenge es va poder gaudir de l'exposició a la plaça de l'Amistat. Ha estat una gran idea per part de la Comissió de Festes ja que ha agradat i han estat molts els veïns que s'han acostat amb coneguts i familiars a ensenyar les fotos i, entre tots, anaven aclarint les persones que apareixien i no tenien identificades. Al vespre va tenir lloc el primer acte de les “Nits d’estiu” on un centenar de veïns van gaudir del cinema a la fresca.

Les celebracions del divendres van començar amb la 15a Missa de Sant Pere, amb molta afluència de gent i que va comptar amb la presencià del Cor Parroquial. A les 10 de la nit va tenir lloc el pregó. Aquest any van ser les generacions més joves les encarregades de llegir-lo i ho van fer des de la balconada de casa el Marc i l’Alba davant d’una cinquantena de persones.


Tot seguit, va tenir lloc la Cercavila de Foc on el Drac de Castellví, el Drac de la Múnia i els Diables els Cremats van omplir el carrer de la Carretera de foc. I, per acabar el dia de la millor manera, es va realitzar la “Festa Remember” on, en un ambient familiar, un
 centenar de persones es van reunir a la plaça  de l’Amistat on van gaudir ballant i rememorant les cançons dels anys 70, 80 i 90 fins les 3 de la matinada.


La calor del dissabte al matí es va combatre amb inflables d’aigua i la festa de l’espuma. Una cinquantena de nens i nenes van participar a l’activitat més refrescant de la Festa Major que va consistir en uns inflables que tenien unes petites piscines, festa de l’espuma i, en acabar, es van repartir gelats. Les famílies han valorat molt positivament aquest acte ja que amb el sol del matí les activitats d’altres anys no havien tingut tant èxit.


A la tarda va tenir lloc la cursa de BTT de la Vegueria (veure peça a part). A la nit es va dur a terme el sopar de germanor de celebració dels 50 anys de Festa Major. 225 persones van gaudir de botifarra, cansalada, arengada, xató, mongetes seques i patates xips. Aquest acte va ser possible gràcies a la col·laboració de tots els veïns ja que la carn es va escalivar entre els veïns del poble, el xató el va preparar la Maria Pujol i l’enciam les veïnes del poble. En acabar, va costar que la gent s’aixequés a ballar ja que tothom estava gaudint d’una bona sobretaula però al final, tot i la fresca, la gent es va animar a ballar i a passar una bona estona.


L’últim dia de Festa Major va tenir lloc el tradicional concurs de bitllots que va comptar amb la participació de 30 adults i 15 infants que es van aplegar en un ambient familiar i divertit on van estar jugar fent les típiques tirades als bitllots durant una hora. Entre les ovacions pels que encerten i ànims pels que ho intenten va acabar sent una tarda divertida. El 1r classificat dels adults va ser el Marc Mateu, seguit del Xavi Ramos i el Xavi Martínez. Pel que fa als infantils, el Pau Caballero va quedar primer, el Cesc Mateu segon i l’Òscar Gàlvez tercer.L’últim acte de la Festa Major va ser l’exhibició dels balls folklòrics del municipi. Els Petits Cremats van omplir el carrer amb foc mentre els nous timbalers infantils feien sonar els seus timbals. Tot seguit, panderetes, picarols, bastons, pastorets i gitanes van mostrar els seus balls a la plaça. Després es va oferir un refrigeri per a tots els assistents amenitzat amb música de gralles. Va ser un final de festa familiar i rodó per tancar aquests 4 dies sense incidències on al final el temps ha acompanyat i ens ha deixat gaudir d’uns grans dies de festa. 


Darrera actualització: 23.04.2019 | 10:34