Final del Casal d'Estiu i Casal de Joves 2017

Dilluns, 31 de juliol de 2017
Final del Casal d'Estiu i Casal de Joves 2017

El grup dels petits, format per 22 nens i nenes, han realitzat tot un conjunt d’activitats seguint la temàtica dels indis: han fet manualitats com corones, collarets, atrapa somnis i fins i tot s’han après la cançó de “John Brown era un petit indi”. També s’ho han passat d’allò més bé fent gimcanes, anant a visitar els bombers de Vilafranca, a la piscina i fent un mural d’ells mateixos pintat amb les mans i els peus.
 

Gairebé una trentena de nens ha format el grup dels mitjans. Cada setmana han treballat una temàtica diferent d’una tribu. La primera setmana va estar relacionada amb l’habitatge i la identitat de la tribu i van fer-se uns escuts, van treballar al voltant de les tribus ibers que hi va haver a la nostra zona (cossetans, laietans i indiquetas), van anar a buscar material per fer-se una cabana i van fer totxanes de tova. La segona setmana va ser la setmana de l’aventura que va estar plena de gimcanes pel poble. Després va venir la setmana de l’aigua, on van realitzar un paintball amb pintura, van fer una gimcana d’aigua i van anar a “Jump Land”, un parc d’aventures a fer escalada i jocs amb aigua. La quarta setmana va ser la setmana del menjar on van jugar a fer de “Masterchef” i també van realitzar una gimcana pel poble on havien d’anar a buscar coses. Per combatre la calor han tingut moltes estones de piscina i també han anat amb bicicleta fins a cal Morgades.

 

El grup dels grans, comprès per una quarantena de nens i nenes d’entre 4t i 6è de primària, tampoc no ha parat en aquest mes que ha durat el casal. Han fet una cursa d’orientació pels voltants del poble, un ral·li fotogràfic i un torneig amb jocs i proves per fomentar la cohesió i la cooperació del grup. També han realitzat juntament amb el grup de joves “La gran aventura”, una activitat amb proves. Una de les sortides que més els ha agradat ha estat anar a passar el dia a “Jump Land” on van realitzar un circuit amb activitats d’aventura, també els van fer una exhibició de teles i els van ensenyar a fer-les servir, han preparat tots sols el ball per la festa de cloenda i han fet samarretes. Sense deixar-nos les estones de jocs i gresca a la piscina.
 

Els 28 joves que han format part del casal aquest any, han tingut una activitat frenètica que no els ha deixat descansar ni un moment. Han fet un ral·li fotogràfic, han cuinat, s’han crear un logotip pel grup, han practicat massatges i teles, s’han fet samarretes. També han viscut el seu particular “Supervivientes”, han fet un paintball i un scape room, han anat al camp de futbol a fer jocs d’aigua, a Port Aventura, a la platja, a Vilafranca a fer una gimcana i han treballat el tema de l’assetjament escolar sobre el qual han realitzat un curt. 

 
 

A mode de comiat, el dimecres tots els grups van anar a la Societat on va tenir lloc una festa de cloenda on es va realitzar l’entrega de diplomes i cada grup va realitzar una actuació que havia preparat. Dijous i divendres van anar de colònies al Solsonès on s’ho van passar d’allò més bé i van posar punt i final al casal d’aquest any.

 

Si voleu veure els vídeos de la festa de cloenda, podeu clicar als següents enllaços. Només podreu accedir-hi a través de l’enllaç ja que els vídeos es troben publicats en mode ocult. 

GRUP DELS PETITS: https://youtu.be/tZF_0J6Uec0 
GRUP DELS MITJANS: https://youtu.be/VXyVrEm-U-M
GRUP DELS GRANS: https://youtu.be/6SHNOaF85iw
GRUP DELS JOVES: https://youtu.be/FXMaTjHc4Gc 
ACTUACIÓ PREPARADA PELS MITJANS: https://youtu.be/HvW6TDSv4j8 
Darrera actualització: 23.04.2019 | 10:34