Anunci de l'inici de les obres de restauració de la torre del Castellot

Anunci de l'inici de les obres de restauració de la torre del Castellot

La restauració de la torre del Castellot ha estat possible gràcies als fons europeus FEDER aconseguits pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, un total de 1.088.000€. De fet, el Castellot, considerat una de les ruïnes més simbòliques del Penedès, inaugura els projectes del Feder Penedès 360º que s’executaran a l’Alt Penedès, que seran un total de 20, i es duran a terme fins a 2020 a tota la comarca.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va explicar que es tracta de projectes que tenen com a objectiu promocionar econòmicament l’Alt Penedès i que estan vinculats amb el patrimoni històric, la cultura i la natura. Amb aquestes accions per adequar, millorar i conservar el patrimoni de l’Alt Penedès, s’incrementarà el potencial global de la comarca com a destinació turística i enoturística cultural de referència.

El nostre alcalde, Xavier Ramos, va explicar que “L' Ajuntament de Castellví de la Marca va comprar els terrenys a un particular el febrer de 2017, amb l’objectiu de poder restaurar el Castellot, fer-lo visitable i recuperar un símbol del municipi i del Penedès”.

Les obres de restauració se centraran en la torre de guaita amb l’objectiu de recuperar el seu aspecte original, tot guanyant alçada i habilitant una escala interior per fer-la accessible per a tothom i des d’on es podrà veure la plana del Penedès i fins al mar. L’actuació tindrà un cost de 168.000€ i es preveu que estigui finalitzada abans de l’estiu. Com bé va explicar el Xavier Ramos, la restauració de la torre forma part d’una primera fase, en fases posteriors es preveu restaurar també la capella, l’edifici del castell i les muralles.

 
 
Data i hora de la darrera actualitzaciò
07:10  |  01-03-18
  • Recomana el contingut